Verhuizen kosten

Verhuizen kosten

In deze blog gaan we je van alles laten weten over verhuizen. Zo gaan we het hebben over het proces van wat er gebeurd tijdens een verhuizing. Maar het voornaamste waar we het over hebben zijn de kosten voor een verhuizing. Het is natuurlijk er belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten zijn, zodat je niet teveel betaald bij jou verhuisbedrijf.

Hoe gaat een verhuis proces?

Het verhuisproces is niet erg ingewikkeld, sterker nog het is vrij simpel. Toch zijn er een hele hoop mensen die het niet begrijpen, omdat het nergens goed staat uitgelegd. Een verhuizing begint altijd bij de aanvraag bij een verhuisbedrijf, daarna ga je met het desbetreffende verhuisbedrijf in gesprek over de kosten en maak je een afspraak. Dan komt het verhuisbedrijf aan en zal je inboedel verhuizen van punt A naar punt B. De meeste verhuisbedrijven helpen je ook nog om jouw spullen op de juiste plekken neer te zetten. Na dat de dienst is voldaan betaald de consument de factuur en gaat het verhuisbedrijf er weer van door.

Een verhuizing proces

Een verhuis proces gaat er druk aan toe. Maar soms is het niet helemaal duidelijk hoe dit gebeurd en in welke stappen dit gebeurd. Om het jou duidelijk te maken hebben wij hieronder het proces verduidelijkt. Van aanvraag voor een verhuizing tot aankomst op eindbestemming. We hebben het proces van begin tot eind voor u neergezet.

De aanvraag voor een verhuizing -> Kosten worden besproken -> Er wordt een afspraak gemaakt -> Het verhuisbedrijf pakt het inboedel in -> Dat verhuisbedrijf vervoert het inboedel naar eindbestemming -> Verhuisbedrijf brengt het inboedel in het kantoor of huis -> factuur wordt betaald

Wat zijn de kosten voor een verhuizing?

Een voorbeeld: de gehele verhuizing kost het verhuisbedrijf 6 uur, er zijn 3 verhuizers aanwezig en je hebt een verhuiswagen nodig met een inhoud van 50 m3 dan kost je verhuizing gemiddeld € 1055,- mits er geen extra kosten bijkomen. Zorg dat er tijdens de verhuizing in beide woningen iemand is, zodat de verhuizers daar de spullen op de goede manier en in de juiste volgorde ophalen en in de nieuwe woning op de goede plaats neerzetten. Het aantal spullen dat u tijdens de verhuizing wilt vervoeren speelt hierbij een belangrijke rol, gezien verhuisbedrijven hun prijzen berekenen aan de hand van het aantal kubieke meters dat in de verhuiswagen past. Om de kosten voor een verhuisbedrijf zo laag mogelijk te houden is het verstandig een verhuisbedrijf aan te nemen dat niet meer dan 30 km buiten uw woongebied gevestigd is. Uurtarieven voor verhuizers liggen tussen de 24 en 35 euro.

De kosten van een verhuizing hangen echter van verschillende factoren af, zoals de grootte van uw inboedel, het aantal benodigde verhuizers en de afstand tussen uw oude en nieuwe woning. Professionele verhuisbedrijven verzorgen niet alleen het vervoer van je spullen; ze zorgen voor inpakmateriaal, je inboedel is verzekerd tijdens de verhuizing en de verhuizers zetten (als je dat opneemt in de overeenkomst) alle meubels en dozen in de juiste kamers neer. Door de juiste verhuizers en verhuisbedrijven in te schakelen voor uw klus, kunnen wij de kosten van het verhuisbedrijf zo laag mogelijk voor u houden.

We hebben hieronder een tabel voor je neergezet van hoeveel het kost om een verhuisbedrijf in te schakelen. Hou er wel rekening mee dat dit alleen de kosten voor de vrachtwagen, personeel, voorrijkosten en de verhuizing is. Kosten als winstberekening en inboedel beveiliging (verpakking) zijn niet meegerekend.

Dienst Kosten verhuisbedrijf
   
Verhuiswagen  
20m³ + 1 verhuizer €60,- per uur
50m³ + 1 verhuizer €70,- per uur
   
Verhuizing  
Flat of appartement €750,-
Twee-onder-een-kap €900,-
Vrijstaande woning, villa of penthouse €900,-
   
Voorrijkosten  
Voorrijkosten €55 ,-

Wat is het uurtarief van een verhuizing?

De kosten van een verhuizing hangen van veel verschillende symptomen af. Dit zijn namelijk kosten als voorrijkosten, maar ook de verhuiswagen en personeel. In deze paragraaf hebben we het over het laatste het personeel. Bij een verhuizing worden meestal de kosten van de afschrijving van de vrachtwagen en de personeelskosten bij elkaar op gerekend. Wij hebben uitgerekend wat een verhuisbedrijf ongeveer kwijt is aan personeel per uur. Dit is zo’n 40 tot 50 euro per uur. Om het duidelijk te maken staat hieronder nog een tabel.

Personeel Uurtarief
1 werkzaam persoon €40,- tot €50,-

Interessante links