Wat is spoedontruiming

Wat is een spoedontruiming en wanneer is dit nodig?

Spoedontruimingen komen niet vaak voor, maar het kan veel en stressvol werk zijn wanneer het wel nodig is. Het kan om alles gaan, een kamer, een bedrijfspand, of een woning. Het moet allemaal dan binnen 24 uur ontruimt worden en dat kan lastig zijn. Al helemaal als er veel spul ligt dat weg moet.

Op deze pagina vertellen we je wat spoedontruiming inhoudt, hoe het werkt en wanneer het nodig is. Lees dus snel verder!

Wat is een spoedontruiming?

In de meeste gevallen heb je voor een ontruiming genoeg tijd om een huis of pand leeg te halen. Denk aan zo’n 1 tot 2 weken. Ontruiming is meestal nodig wanneer er verhuisd wordt of iemand is komen te overlijden en het gebouw klaar gemaakt moet worden om het weer te verkopen.

Het kan ook voorkomen dat een huis of pand met spoed moet worden ontruimt. Alles moet dan binnen 24 uur ontruimd zijn. Vaak wordt er dan ook een groter team voor ingezet, zodat het ook daadwerkelijk binnen die dag geklaard kan worden.

Wanneer is een spoedontruiming nodig?

Of er een spoedontruiming nodig is hangt af van verschillende factoren. Je zou natuurlijk van een spoedontruiming gebruik kunnen maken wanneer je graag snel het huis leeg wil hebben. Echter zijn er ook gevallen waar een spoedontruiming geen keus is, maar noodzakelijk.

Het zou noodzakelijk kunnen zijn bij bijvoorbeeld het overlijden van een dierbaar persoon die op zichzelf woont. Daarnaast is het ook mogelijk wanneer een bedrijf failliet gaat of iemand een betaalachterstand heeft en dus eruit moet.

Hoe werkt de spoedontruiming?

Wanneer een kamer, woning of pand klaar is om ontruimt te worden, kan er contact worden opgenomen met een bedrijf de spoedontruiming kan verrichten. Er komen dan eerst mensen langs om alles te inventariseren, om te weten wat er nodig zal zijn.

Wanneer alles duidelijk is kan de spoedontruiming direct beginnen. De teams zijn vaak flexibel opgesteld en kunnen daardoor op verschillende tijdstippen werken. Dit komt, omdat er maximaal maar 24 uur beschikbaar is en er dus langer dan 8 uur op één dag gewerkt zal moeten worden in sommige gevallen.

Alles zal volgens de afspraak die vooraf gemaakt is worden uitgevoerd. Wat weg kan wordt weggegooid en wat bewaard kan worden, wordt apart gehouden. Daarnaast worden er soms ook extra diensten verricht. Denk hierbij aan montage, slopen, tuinwerk, etc..

Interessante links